AKCE! Stolní kalendář 2024 jako DÁREK ke každé objednávce nad 2000 Kč. :) Přidám automaticky ke každé objednávce.

Jak si hezky a jednoduše nazdobit velikonoční vajíčka?

Už tu máme opět půlku února a nevím jak vy, ale já už domů volám jaro všemi možnými způsoby. Vždy, když se přehoupne leden, začínám mít nutkání kupovat domů jarní cibuloviny, vybalovat jarní dekorace a třeba si i nějakou vyrobit. Leden je pro mě takové zvláštní období mezi vánočními dekoracemi a těmi jarními, na které je ještě brzy. Ale v únoru už mají u nás doma narcisky a krokusy zelenou. A já mám pro vás návod, jak si to čekání na jarní paprsky zkrátit.

 Tetovačky na vajíčka - koláž postup

 

Období, kdy se kolem příroda teprvě probouzí, si často krátím v ateliéru malováním všelijakých jarních kvítek. A tahle kvítka si můžete domů přinést také pomocí velikonočních tetovaček na vajíčka. Vyrobit si květinová vajíčka už nemůže být jednodušší. Všechna vajíčka, která najdete v tomto článku, vyrobila má nejšikovnější zákaznice. Alchitka zdobí tetovačkami také vrtané kraslice. Velkou parádu ale udělají i jen samotná vajíčka s tetovačkami, tak si je vyrábím třeba já.

 
Jak na zdobení velikonočních vajíček?

1. Jako první si z aršíku vystříháte všechna kvítka.

Tip: můžete využít i třeba samostatné květy a lístky tak, že jednotlivé květiny roztříháte.

2. Pracujte jako s klasickou tetovačkou. Z květiny sundejte vrchní krycí fólii.

3. Nalepte vystřiženou tetovačku květem na skořápku vajíčka.

Tip: Povrch musí být suchý, aby vám tetovačka neklouzala. A bez prachu.

4. Nachystanou mokrou houbičkou nebo hadříkem tetovačku přitiskněte.

5. Opatrně ťupejte mokrou houbičkou nebo hadříkem. Nosný papír postupně nasaje vodu a sám sklouzne.

6. Květinu na vajíčku nechte zaschnout.

Tip: Pokud chcete, aby vydržela vajíčka krásná i na další roky, můžete zalakovat lakem ve spreji.

 

Tetovačky na vajíčka inspirace

 

Důležitá je i příprava samotného vajíčka. Skořápka musí být důkladně očištěná. Pokud máte vajíčka kupovaná, nezapomeňte odstranit i razítka. Nejlépe tetovačky vypadají na skořápce bílé, tam nejvíce vyniknou. Na hnědé skořápce zase budou mít takový až rustikální vzhled. Oboje má svoje kouzlo. Můj a.ch tip je nastříkat vyfouknutá vajíčka bílým hobby lakem. Vajíčka vypadají krásně jak naaranžované v hezké misce, třeba s a.ch lněnou utěrkou nebo pověšené na větvičce.

Moc děkuji Alence, kterou najdete na Instagramu jako Alchitka, za krásnou spolupráci a těším se, jaká vajíčka s námi vytvoříte vy! Nezapomeňte Vaše výtvory označit na sítích nebo mi je poslat do zpráv, moc ráda je nasdílím pro inspiraci dál. :-)