AKCE doprava s Balíkovnou na adresu za 30 Kč! :-) Při nákupu nad 600 Kč doprava s Balíkovnou ZDARMA.

Originál vs. Reprodukce: Tajemství a nástrahy precizního tisku

Nedávno mi přišlo domů něco naprosto úchvatného! Někteří z vás podle názvu článku už možná tuší – byly to reprodukce. Celá kytice reprodukcí přede mnou rozkvetla důvěrně známými barvami Hortenzie, Chrpy, Petrklíče, Krokusu, Narcisu a Sasanky. Poprvé ve svém životě jsem nechala své ilustrace oskenovat speciálním uměleckým skenerem, aby byl zachován i ten nejmenší tah štětcem a následně je dala natisknout na archivační akvarelový papír. A ten výsledek mi vyrazil dech!

 

 1749-3_krokus1743_sasanka1746_narcis-zluty

 

Velké radosti předcházelo velké zklamání

Protože nad každou ilustrací strávím desítky hodin, anebo jako v případě Hortenzie i stovku, byl to pro mě smutný pohled, když jsem nechala klasickou metodou natisknout svůj nejnovější tmavorůžový květinový přírůstek a polovina detailů byla pryč. Cítila jsem velké zklamání, jelikož všechny ty tahy a na první pohled neznatelné drobnosti dělají ilustrace jedinečné - právě v nich se ukrývá unikátní rukopis každého tvůrce, v nich spočívá autenticita a hlavní podstata umění. Každý jeden detail vedený mou rukou utváří duši mé ilustrace. A tohle všechno bohužel klasický tisk nezvládl zachytit…

 

IMG_9422

 

Ta nejlepší kvalita za riziko stojí

Dlouho jsem hledala možnosti, jak dopřát originální ilustraci v co nejvěrnější podobě i vám. Chtěla jsem, abyste mohli vidět květinu tak, jak ji vidím já, když se na ni doma podívám. A pak jsem objevila technologii uměleckého skenování, která umí profesionálně nasnímat i akvarel. Vůbec jsem nevěděla, jakého se dočkám výsledku, navíc bylo riskantní vzdát se náhle šesti svých ilustrací a poslat je až do Prahy do uměleckého centra. Naštěstí se ale po necelém měsíci v pořádku vrátily zase zpátky domů. A nejen ty. Společně s ilustracemi jsem obdržela skeny v profesionální kvalitě s vysokým rozlišením a viditelným každým tahem. Bylo neuvěřitelné sken Hortenzie poprvé vidět. Ale co teprve ten tisk?!

 

Nejprve vidíte ,,jen“ květinu, při bližším zkoumání vás ale detaily vtáhnou a nakonec - poté, co ještě maličko přimhouříte oči a zaostříte - už jste pohlceni v každém tahu štětcem.

 

Ilustrace jsou natištěné na speciálních archivačních akvarelových papírech značky Collector. Jde o papíry té nejvyšší světové kvality. Díky speciálním úpravám mají vysoký archivační potenciál a životnost přesahuje i sto let. Asi vám ani nemusím říkat, že pro mě - a hlavně pro mé ilustrace - bylo důležité zvolit to nejlepší i co se kvality z dlouhodobého hlediska týče. Samotná ilustrace je natištěna pigmentovým uměleckým tiskem, který nabízí celou škálu šedých odstínů a dokáže obsáhnout celý barevný rozsah RGB. Abych to upřesnila, jedná se o tisk, který dokáže věrohodně reprodukovat každý odstín z původního uměleckého díla.

 

IMG_20201107_160422 (3)

 

Vyberte si tu svou…

A proč jsem reprodukce vůbec nechala udělat a ještě v limitovaném počtu? Mým hlavní cílem bylo zachovat výjimečnost ilustrací, od každé proto existuje pouze pětadvacet výtisků a už nikdy jich víc nebude. Můžete si tak doma pověsit svou reprodukci opatřenou číslem a certifikátem pravosti s vědomím, že máte jedinečný kousek z limitované edice. Na ceny a dostupné velikosti formátů se můžete podívat na e-shopu v kategorii Reprodukce.

 

Radost střídá vděk

Měla jsem a stále mám z tohoto nového kroku ohromnou a upřímnou radost. Vím, že vám mohu konečně nabídnout své ilustrace přesně podle svých představ. Skrze ně k vám nyní dokážu přenést všechno, co jsem ze sebe vydala. V té nejkvalitnější možné podobě a za zachování exkluzivity v podobě omezeného počtu výtisků. Moc si přeji, aby vám ilustrace přinášely takovou radost jako mně a děkuji vám za každou jednu objednávku reprodukce. Hodně to pro mě znamená!

 

1737-11_reprodukce-hortenzie-a3

 

Utrhněte si své oblíbené číslo

V posledních dnech jste mě zahrnuli dotazy, zda byste nemohli dostat výtisk s konkrétním číslem, protože je pro vás symbolické a připomíná vám například nějaké důležité životní datum. Mně se tenhle nápad moc líbí, takže stačí, když mi při objednávce do poznámky napíšete číslo výtisku, který si přejete (1–25), a já vám dám vědět, zda je ještě volné, anebo bude zapotřebí vybrat jiné. Pokud si chcete být jistí, můžete se informovat předem, ráda vám dostupnost daného čísla ověřím. ;-)

Napsat mi můžete na e-mailovou adresu info@achwatercolor.cz, nebo mě můžete kontaktovat prostřednictvím Instagramu nebo Facebooku.

Děkuji, že mi neustále dáváte motivaci malovat s ještě větším nadšením.

 

Ať Vám kvete každý den!

 

Adéla_1