Doprava ZDARMA s Balíkovnou na adresu při objednávce nad 600 Kč! Při obejdnávce do 600 Kč doprava pouze za 30 Kč. :-)

Jak se správně starat o povlečení?

Aby vám povlečení vydrželo roky a stále stejně krásné, je zapotřebí o něj správně pečovat. V dnešním článku se chci proto rozpovídat o údržbě a.ch ložního prádla, aby vám ideálně dělalo radost ještě pěknou řádku let. Podělím se s vámi o všeobecně známá doporučení i tajné vychytávky, na které jsem si přišla ze zkušenosti sama až dlouhodobým používáním. Cesta za vysněným autorským prémiovým povlečením byla dlouhá a místy opravdu trnitá (celý příběh výroby si můžete přečíst tady), takže by byla velká škoda, kdyby takto vymazlený produkt nedostával péči, jakou si zaslouží. Proto pojďme na to, s radostí budu vaším poučeným průvodcem! ;-)

 

MV6_8705 (1)

 

 

Starost o povlečení krok po kroku

Před samotným vypráním povlaků je důležité vždy řádně dopnout jejich zipy, co to jen jde, abyste předešli jejich poškození. V případě nezapnutí se mohou zkroutit, což může uškodit jejich funkčnosti. Pračku s povlečením nedávám nikdy příliš plnou, aby se jeho vlákna nepolámala. Peru ho v jemném pracím prostředku a zásadně nepoužívám chemické čistící prostředky ani bělidla. Ložní prádlo doporučuji prát nejvýše na 40 °C, naruby a na jemné ždímání. A to především kvůli potištěné straně povlečení. Při vysokých otáčkách by mohlo dojít k poškození potisku o buben pračky. Obarvení se bát ale nemusíte. Testovala jsem stálost barev a ani při 90 °C povlečení svou barvu nepustilo.

 

MV6_8487

I o vysoce kvalitní povlečení je zapotřebí se starat. Tak je to víceméně s každou větší investicí. Není možné spoléhat, že dražší kousek vám bez potřebné péče vydrží krásný po celé roky jen tak sám od sebe.

 

 

Ložní prádlo suším ideálně na čerstvém vzduchu a volně rozprostřené, v případě užití bubnové sušičky volím jen mírné programy. Po uschnutí přecházím k žehlení, po kterém povlečení ještě nabyde na kráse a slavnostnosti. Vysoce kvalitní bavlněný satén ze 100% bavlny, ze kterého jsou kolekce a.ch ložního prádla ušité, se vám bude žehlit sám (není třeba ho kropit ani nic podobného ;-). Po vyžehlení zbývá už jen poslední krok – předvést ho v plné parádě a povléknout! A pak ho ještě vyzkoušet samozřejmě! To je bezesporu nejdůležitější a nepříjemnější krok z celého procesu. :-)

 

 MV6_9256

Lehnout si do čerstvě povlečené postele je jeden z nejlepších pocitů na světě. Uznejte sami! Díky a.ch povlečení z bavlněného saténu můžete usínat každý večer na rozkvetlé louce, anebo si v obležení cukroví nechat zdát sladký sen. A to nejde nemilovat!

 

 

Povlečení na každý týden

Obecně se doporučuje měnit ložní prádlo standardně každých čtrnáct dní, jako optimální doba se však uvádí týden a asi vás nepřekvapí, že v případě nemoci je dobré měnit povlečení ještě častěji. Dle mých propočtů mi tedy v nabídce chybí ještě mnoho a mnoho vzorů, abyste mohli své a.ch ložní prádlo obměňovat v takových intervalech, v jakých je potřeba a při tom jeho výběr ladit dle příslušného ročního období. I to je důvod, proč mám s tímto produktem do budoucna ještě mnoho plánů a už teď se těším, jaké všechny motivy budou zdobit další kolekci! Pokud máte jasnou představu o motivu, který by neměl v nabídce povlečení chybět, můžete mi svůj tip (ale i další jiné požadavky na akvarelové autorské ložní prádlo) napsat na e-mailovou adresu info@achwatercolor.cz, anebo mi dát vědět na sociálních sítích. Najdete mne na Facebooku i Instagramu. Aktuální nabídku povlečení najdete tady v kategorii Povlečení.

 

Ať Vám každou noc a dlouhé roky v a.ch povlečení krásně kvete sen!

 

Adéla_1