Objednávky na velikonoční tetovačky s doručením do Velikonoc přijámám do 24. 3. :-)

Jak se stalo povlečení mojí srdcovou záležitostí

Za autorským povlečením stojí dlouhá cesta, kterou kdyby mi na samém počátku někdo vyprávěl, nejspíš bych mu nevěřila. Proč práce na vzniku tohoto produktu trvala skoro rok a půl a jak se z botanického povlečení stal můj nejoblíbenější kousek? To se dozvíte v dnešním čtení. Udělejte si pohodlí, dobrou kávu nebo čaj a začtěte se do mého příběhu o tvorbě vysněného autorského ložního prádla.

 

P2162974

 

Povlečení? Možná za 10 let

S myšlenkou vlastního povlečení jsem koketovala už dlouho. Říkala jsem si, jak úžasné by bylo jednou mít povlečení s mými ilustracemi. Byl to jeden z mých a.ch snů, které si čas od času sepíšu na papír. Původně jsem si říkala, že skutečností se stane třeba až za několik let, protože povlečení jsem vždycky vnímala jako jeden z těch velkých projektů. Když jsem před zhruba dvěma lety ale poprvé začala zkoušet první látky, napadlo mě se poohlédnout i po látkách na povlečení. A tak začal ožívat sen, který už nešlo zastavit…

 

P3231084_1 P3231140

 

Měla jsem jasno - musí to být bavlněný satén!

Bavlněný satén je podle mě totiž ten nejlepší materiál, do kterého můžete večer ulehnout. Velice rychle jsem ale zjistila, že není látka jako látka. Mezi bavlněnými satény na trhu je neuvěřitelný rozdíl. Abyste rozuměli, bavlněný satén je typický svou atlasovou vazbou, která je pevná a lehce lesklá. Jenže některé bavlněné satény, které se mi dostaly do ruky, takhle vůbec nevypadaly. Bylo to moje první prozření, které se týkalo nejen povlečení, ale látek na trhu obecně. Když už se konečně povedlo najít látku, se kterou bych byla spokojená, přišlo další prozření.

 

Chrpa_30x30 cm_300DPI               

 

Najít kvalitní tisk se zdálo být nemožné 

Po látkách nadešly peripetie, které se týkaly tisku. V loňském roce se tahle kapitola zdála být konečně u konce. Vznikla nádherná kolekce vánočního povlečení, která u Vás měla veliký úspěch. Už jsem zkoušela a testovala vzory pro kolekci na další rok, když najednou tiskárna bez jakékoliv zprávy změnila dodavatele bavlněného saténu.

Bohužel změna šla ruku v ruce s velkým snížením kvality látky. Byla jsem v tu chvíli docela zoufalá, ale měla jsem ještě jedno eso v rukávu. Firma, kterou mám v dosahu, vyrábí úžasný bavlněný satén, který jste už znali z druhé nepotištěné strany mého povlečení. Nevýhodou byl však požadavek velikých minimálních nákladů, které pro mě byly ještě loni nepředstavitelné.

 

Vaše podpora mi dodala odvahy to risknout

Když jsem se letos v lednu snažila najít řešení, někde uvnitř jsem věděla, že pro mě jedinou přijatelnou cestou je zariskovat a nechat natisknout 120 metrů od každého vzoru. Vaše podpora a četné dotazy na povlečení mě motivovaly, dodaly kuráž a za to Vám moc děkuji! V životě jsem neposlala do tiskárny zakázku na 360 metrů látky! Jak mně se klepaly ruce, když jsem objednávku odeslala. 

Jakmile ale byly natištěné první vzorky, věděla jsem, že jsem udělala správné rozhodnutí a za ty nervy ta kvalita opravdu stojí! A co víc, dostalo se mi profesionálního přístupu tiskárny. Poprvé jsem se dozvěděla vše o procesu tisku látek a následných úpravách. Poprvé v životě mi tiskárna nabídla finální úpravu změkčení, aby bylo povlečení pro Vás co nejjemnější.

 

Povlečení jarní 1  P2162948
 

 

Čas nechat sny rozkvést

Byl to dlouhý a náročný proces plný rozhodování a zklamání. Proto je také autorské povlečení mojí srdcovkou - jsem šťastná a hřeje mě, že jsem ani na chvíli neustoupila ze svých požadavků na kvalitu látky a tisku a udělala svoje maximum. Připravila jsem pro Vás prémiový produkt, za kterým si můžu opravdu stát. Když se nyní ohlédnu, celý proces vzniku povlečení se zdá být jen malým krůčkem na cestě mé značky, ale na druhou stranu vím, že to byl zároveň veliký a rozhodující krok v objednávání množství látky. A o to větší a nadšenější bude také teď ten skok do peřin!

V prodeji je právě očekávaná nová kolekce botanického povlečení v letních motivech, na kterou jsem, jak asi sami pochopíte po tom všem, tolik pyšná! Každý detail byl vymyšlený tak, aby přímo vybízel k tomu se každý večer s nadšením do povlečení zachumlat.

Čím vším je mé autorské povlečení specifické, o tom třeba zase někdy příště. Do té doby můžete sledovat všechny novinky na mém Facebooku a Instagramu a přihlásit se k odběru newsletteru.

Ať vám kvete každý den.

 

Adéla_1