Doprava ZDARMA s Balíkovnou na adresu při objednávce nad 600 Kč! Při obejdnávce do 600 Kč doprava pouze za 30 Kč. :-)

Plány na rok 2023

Konec roku svádí k bilancování. I já mám potřebu se ohlédnout za uplynulým rokem, ale o tomhle dnešní článek nebude, ačkoli musím říct, že letošní rok byl zase jedna neskutečná jízda. V loňském roce jsem si říkala, že ten nadcházející bude klidnější, a přitom byl snad ještě divočejší. I teď si do příštího roku slibuji míň lítání a víc času u akvarelu, ale jsem sama zvědavá, jak to nakonec dopadne. Tak si říkám, jestli ještě vůbec dokážu sedět doma v klidu u štětce. :-D Vlastně je to tak trochu jedna z výzev pro příští rok. A jaké jsou ty další? Pojďme se na ně společně podívat, protože mít plán se vždycky hodí. Dost možná i díky němu v roce 2023 si najdu čas na více ilustrací a vy zase budete vědět, na co se u mě v příštím roce můžete už teď těšit.  

 

316125282_629690832206970_5003357137195804004_n

 

Malování

To, že chci, aby se příští rok nesl více v duchu nových ilustrací a akvarelu, není jenom tak. V příštím roce mě totiž čeká pro mě zatím největší výstava, na kterou se moc těším, ale zároveň vím, že si bude žádat ještě hodně práce a píle. Ani se neptejte, kolik ilustrací mám v plánu domalovávat. Odpověď na tenhle dotaz ve mně už teď vyvolává mírnou paniku v šílené směsici s velkou nedočkavostí a velkým těšením. Každopádně pokud vše klapne, budete moci vidět moje nejnovější autorské botanické akvarely celý červenec v arkádách zámku v Novém Městě nad Metují, což pro mě bude další velký splněný sen!

 

výstava

 

Protože chci být s výslednými ilustracemi maximálně spokojená, hodlám se v příštím roce v malování zlepšovat i po technické stránce. V botanické ilustraci je se stále co učit a kam se posouvat. Nakoupila jsem si několik zahraničních knih se zaměřením na botaniku a čeká mě i on-line zahraniční kurz od výborné botanické ilustrátorky Teď jsem se víc rozšoupla i co se týče rozměrů ilustrací. Pro právě rozmalovanou pivoňku jsem zvolila formát A2 a ráda bych se stejným formátem pokračovala. Větší ilustrace představují i víc prostoru pro detaily, a to mě baví! :-)

Samozřejmě jsem se už zamýšlela i nad tím, co bych chtěla příští rok malovat. Určitě plánuji dokončit svou sérii zmíněných pivoněk a ráda bych taky dotáhla velice oblíbené a žádané vlčí máky, které mám nyní naskicované. Nové ryze sezónní motivy v plánu nemám, snad pouze s výjimkou jednoho nového vzoru do vánoční kolekce. Byl pro mě docela oříšek vymyslet nějaký nový neokoukaný vánočně laděný vzor, ale pár nápadů už přece jen mám! Co se týče další malovací inspirace, tak jelikož příští rok pro mě bude hodně o učení se, nechávám tomu volnost. Uvidíme, co přijde v rámci kurzů.

 

IMG_5820

 

Kurzy

Kurzy jsou pro mě velké téma pro příští rok. Vedle možnosti víc malovat vidím v kurzech příležitost obklopovat se podobnými nadšenci do botanické ilustrace, jako jsem já. Právě proto mě to asi poslední měsíce tolik táhne k jejich vytvoření. Moc bych si přála předávat tu radost a požitek z ilustrace dál. Přesný koncept akvarelových kurzů mám už rozplánovaný a určitě se o něj s vámi brzy podělím. Myslím, že rok 2023 s sebou celkově přinese změnu v tom, že budu o akvarelu víc mluvit. Do určité míry se to jistě promítne do mého obsahu na Instagramu. Mám tam tu naši komunitu moc ráda a věřím, že víc malovacího kontentu jen ocení.      

 

Produkty

Co se týče úplně nových produktů, které mám v plánu, je těžké si do kalendáře zaznamenat přesné datum. Člověk nikdy neví, jak se vývoj, technika nebo zkoušení vyvrbí. Kolikrát jsem si naplánovala nové produkty na přesný měsíc a nespatřily světlo světa ani letos. Takže jsem v tomto směru a plánování hodně opatrná, protože je to potom zbytečně veliký tlak. Určitě ale plánuji nové botanické kolekce na produktech, které dobře znáte.

O jedné novince, kterou se nyní snažím řešit a vyvíjet, jsem se zmínila na Instagramu už někdy na podzim. Již od začátku a.ch sním o kolekcích autorského porcelánu, které s dosavadní technologií nebylo možné zatím vyrobit tak, jak bych si představovala. V každé firmě, která mohla vyrobit potřebné obtisky vhodné pro porcelán, mi řekli, že jsou mé ilustrace příliš detailní pro tisk a nelze je u nich vyrobit. Honba za tímhle produktem si tak vyžádala desítky telefonátů a e-mailů, než jsem konečně letos v říjnu našla firmu, pro kterou to nebude problém. Nyní budeme zkoušet, jaké jsou možnosti. Na to se neuvěřitelně těším!

 

MVP_7143 (1)

 

Vy se určitě můžete těšit na nějaké ty a.ch limitky. Jelikož většinou ale bývají realizací nějakého hodně spontánního nápadu, je teď ještě ve hvězdách, jaké přesně budou. Některé látky a kolekce jsou limitované samy o sobě. Protože vzorů stále přibývá, není pro mě možné mít ve stálé nabídce úplně všechny látky a vzory. Dotisknout chci rozhodně moji i vaši milovanou Chrpu, naproti tomu vzor Luční, který se letos vyšil, zatím doplňovat neplánuji.

Teď ale dobré zprávy! Už od letošního roku máme navržené tolik žádané plátěnky! Chtěla jsem je uvést ještě letos, ale nakonec jsem se rozhodla dát jím více prostoru po novém roce. Těšit se můžete také na velikonoční tetovačky nebo na autorský botanický kalendář 2024, který pro mě v tomto roce byl takovou srdcovkou, že nás o něj neochudím ani v příštím roce. Vzhledem k tomu, jaké mám na rok 2023 malovací plány, určitě bude čím ho naplnit. A kromě nástěnného kalendáře bych ráda přidala i nějakou podobu kalendáře stolního. Na ten bylo hodně dotazů a já bych jim ráda vyšla vstříc.

 

2346-1_botanicky-ilustrovany-kalendar-2023

 

A ještě to není všechno!

No, když to tak sleduji, není těch plánů v mé hlavě zrovna málo. A to jsem se ještě nepodělila o ten největší, ačkoli víc než plán je to vlastně spíš přání. Hrozně moc nyní sním o svém vlastním ateliéru. Začala jsem totiž cítit, že se v tomto směru potřebuji rozvinout. Jestli si proto něco do roku 2023 opravdu přeji, tak aby se mi splnilo tohle.

Hodně jsem letos zvažovala přesunutí dílny k sobě do města, ale od té doby, co mi pomáhá mamka, hodně se mi uvolnily ruce od objednávek a ona má takto původní dílnu hezky po ruce. Právě snad i díky této pomoci mi vyzbyde prostor na to zaměřit v novém roce svou pozornost na zahraniční trh nebo na další super online projekty se svou komunitou.

V neposlední řadě mě pak čeká také malování v rámci mé velice oblíbené a pokračující spolupráce se značkou Valdemar Grešík. Chystáme společně nové krabičky do sady Dobré koření. Bude to zase radost, vídat v obchůdcích další ilustrace ze své sbírky… Rýsuje se také zatím jedna z mých největších akvarelových zakázek vůbec, ale to si zatím nechám pro sebe, abych něco nezakřikla. A kdo ví, třeba o ní v příštím roce ještě uslyšíme! :-)

 

IMG_7301 2

 

Jsou to krásné plány, opravdu! Když ale trochu odhlédnu od všech těch megalomanských vizí, zbude ve výsledku to nejzákladnější a nejdůležitější… Moc si přeji, abych stále mohla dělat tak úžasnou práci, kterou dělám. Neskutečně si vážím toho, že se i v téhle době můžu dál rozvíjet. A to především díky vám - svým zákazníkům a vaší podpoře. Přeji si, abychom měli i nadále tak skvělou komunitu a osobní přístup jako doposud. A pokud se mi k tomu všemu podaří dokončit autorský porcelán a otevřít si svůj ateliér, bude to nejlepší rok. :-)

 

Hodně úspěchů a splněných přání v dalším roce vám přeje

 

Adéla_1