Objednávky na velikonoční tetovačky s doručením do Velikonoc přijámám do 24. 3. :-)

Z lesů a kapradin: Jak vznikl motiv, který trval déle než 50 hodin?

Myšlenka vytvořit ilustrace s lesními motivy nevznikla náhodou. Vyšla ze zakázky na běžecké čelenky s lesní tematikou. Výsledkem měla být vůně lesa, jeho atmosféra… jako kdybyste tam právě byli. A tak jsem se dala do přemýšlení a malování.

Zadání zakázky bylo jasné

Ve své tvorbě jsem se s lesní tematikou už setkala. Vzpomínáte na kaštan, žalud a jeřabinu? Tak podobná měla být i kolekce z lesů a kapradin. Akorát úplně jiná. Tahle čelenka měla být jemnější. Lehčí. Zelenější. Zákaznice se v ní měly cítit, jako když prochází lesem po krátké přeháňce a všude mezi větvičkami prosvítají sluneční paprsky. Ach. Znáte ten pocit?

Malby zabraly přes 50 hodin

Dala jsem se do vymýšlení motivů, které by přesně tento pocit vystihovaly. Protože zakázka přišla v únoru, a to les spí, hledala jsem v herbářích, co všechno v lese roste. Naprosto mi učarovaly kapradiny. Těch druhů, detailů a barev… Jak jsem byla nadšená, vůbec mi nedošlo, kolik času taková kapradina zabere. Nakonec vznikly dokonce dvě. Asi abych se nenudila, ale vzor si to přímo žádal.

Co ještě přidat, aby byl vzor kompletní? Aby nebyl nudný? Aby něčím překvapil? Něco, co by ho zvedlo na vyšší úroveň? Šiška byla jasná volba a nádherně doplnila zelené rostliny. Dodala tu pravou lesní atmosféru a hloubku celému vzoru.

 

4 slova, která mě neskutečně motivují

Protože jsem proces tvorby sdílela ve stories na Instagramu (které klientka bedlivě sledovala), neměla jsem (výjimečně) při odevzdání vzoru strach. Věděla jsem, že bude nadšená, podle zpráv, které mi průběžně chodily. Ale znáte to. Stejně ten malinkatý červíček po stisknutí Odeslat hlodá. A hlodal do doby, než přišla 4 slova:

“Dokonalý!!! Já jsem nadšená!” Veronika

Až když jsem viděla finální produkt, spadl mi kámen ze srdce. Čelenky se moc povedly a já jsem nadšená, že po celé republice běhají lidé s mým autorským akvarelem na čele.

 

Ilustrace kapradin a šišek najdete i u mě

Ilustraci z lesů a kapradin najdete nejen na čelenkách Jsem běžec, ale i u mě na hrnečku a plecháčkách (v limitce se zeleným lemem). Do budoucna se na ně můžete těšit ještě někde, ale to je zatím tajemství. To, co mi pod rukama vzniká, sdílím na Instagramu a Facebooku a občas tam v předstihu představím i nějaké novinky.

 

Tak se tam na vás těším. 

 

Adéla_1

Podívat se na lesní produkty